Direktlänk till inlägg 21 augusti 2014

Mitt avslutande inlägg i en nazistiskt präglad lokaldebatt.

Av Bengt Pantzare - 21 augusti 2014 19:33

Varför engagera sig i en lokal diskussion angående flyktingar, tänker jag?


Jag tror inte att alla på min ort som sympatiserar med Sverigedemokraterna är nazister. Däremot stödjer de en organisation med nazistisk bakgrund. En av deras frontfigurer och talesmän i slutet av -80 talet var tidigare aktiv i det nynazistiska Nordiska Rikspartiet.


Sverigedemokraterna utkristalliserades under -80 talet av medlemmar från BSS (Bevara Sverige svenskt), Svenskarnas parti och ibland under den gemensamma benämningen VAM (vitmaktrörelsen).


Som ung pojke satt min far vid Torneälvens strand och såg när nazisterna brände allt i norra Finland, inte ens en vedbod sparades. Finnarna flydde över älven med boskap och nazisterna sköt på dem. De vuxna rodde finländarna till mötes med fara för sina egna liv. Dessförinnan hade Sverige tagit emot 70.000 finska barn undan ryssarnas och tyskarnas förföljelser.


De enda som ansåg detta som olämpligt var de dåvarande nazisterna och adelsherrarna i de Skånska herresätena. De hävdade att detta var ett hot mot den sociala välfärden.


I början av -90 talet såg vi bilderna från Balkan-kriget när unga pojkar föstes ur lastbilar och tvingades ner på marken och avrättades med en kula i bakhuvudet. Jag kan inte glömma deras blickar som visades på TV innan skotten föll. Jag kan heller inte glömma bilderna från koncentrationslägren av de utmärglade människorna. Detta skedde mitt i Europa.


När vi hjälpte flyktingarna så stod de unga männen med rakade huvuden och bomberjackor och protesterade. På söndagarna paraderade de med nazistinspirerade uniformer och skanderade Sieg Heil.


De hävdade att flyktingarna var ett hot mot den sociala välfärden. Idag är en del av dessa män i Sverigedemokraternas ledande skikt.


Idag sitter folk på min ort och anser att det är ett hot mot vår kommun att hjälpa dem som drabbas av ISIS härjningar. Precis idag har UNICEF dokumenterat att 82 barn har utsatts för direkt våld som aldrig skådats tidigare.


Vad består våldet utav?


Hur skulle vi i Gnarp reagera om några individer körde upp spetsiga föremål in i era kattungars, hundvalpars och hästfölens underliv?


Skulle ni inte känna förbarmande och hjälpa de stackars djuren?


Och idag anser folk på min ort att det är ett hot mot vår välfärd om vi hjälper de drabbade. Mönstren går igen hela tiden.


Och säg inte att Ni gillade Adolf Hitler för han bidrog till Autobahn och Folkvagnen men bortser ifrån dräpandet av miljoner judar. Hitler angav samma tonläge som Sverigedemokraterna, när ekonomin inte var stark behövdes svaga grupper att skylla på.

Ja, jag känner mig lika irriterad som Björn Afzelius och av samma grundskäl...."dom fjantar som kan satsa på sig själv ger väl fan i resten av vår mänsklighet"

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt Pantzare - 7 november 2015 13:43

Staten genom Rosengren var skickliga säljare. När jag ägde Televerket övertalades jag att köpa firman....... en gång till.   Fan ta, den som introducerade Ivar-Lo och och ingav mig tron att alla efterkommande ministrar till Gunnar Sträng skulle v...

Av Bengt Pantzare - 17 april 2015 22:03

Till läsare utanför Nordanstig(inkluderande släkten)meddelas att Pantzare lever och känner sig vital samt icke politiskt/troende. Farsan Henning, 89 i maj, kör bil, klättrar upp på stugtaket i Jukkasjärvi och sotar skorstenen samt provocerar grannarn...

Av Bengt Pantzare - 22 augusti 2014 16:42

Lyssnar till frälsarlåten ”Railway to Heaven” och kommer på hur vi anlägger bostadsområdet Solkurvan i Gnarps sjöstad.   När Sveriges längsta järnvägskurva gjort sitt bygger vi om avlagda järnvagsvagnar till lägenheter, eller om vi by...

Av Bengt Pantzare - 17 april 2014 19:02

FÖRDJUPAD UTVECKLINGSPLAN FÖR NORDANSTIGSKOMMUN – GNARP sammanställt av B Pantzare, mars -14   BakgrundUndertecknad har ombetts att ingå i en tillfällig fullmäktigeberedning för att revidera den kommunala översiktsplanen. De, icke poli...

Av Bengt Pantzare - 4 april 2014 19:25

Som ungdom i -70 talets Kiruna hade vi hört talats om att världen fanns söder om Luleå. Framtiden var förutbestämd. Från vaggan till gruvan och, 50 år senare, därifrån till graven. Om det gick bra i livet kunde du få en kommunal anställning.   At...

Skapa flashcards